• Kontrast strony

Młodzi kucharze z Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Iwoniczu w ramach zajęć praktycznych przygotowali pyszne, kolorowe i przede wszystkich zdrowe przekąski.

MłodOSIW IWONICZ 4zież z klasy 2 szkoły branżowej prowadzona przez instruktora panią Dorotę Jakubczyk wykonała m.in.: tartinki z ogórka, roladki z tortilli, kolorowe kanapeczki, koreczki, muszle makaronowe z sałatką, roladki z szynki i ogórka, sałatkę w słoiczkach. Młodzi kucharze mieli również świetną zabawę podczas dekorowania potraw. Każdy miał własny pomysł, co widać na załączonych zdjęciach. Po skończonej pracy przyszedł czas na prezentację wyrobów, w której uczestniczyła Zastępca Wojewódzkiego Komendanta Pani Renata Trybus.

Zajęcia praktyczne odbywają się z zachowaniem reżimu sanitarnego, w małych grupach, tak aby młodzież mogła się jak najwięcej nauczyć i doskonalić umiejętności zawodowe. Jednocześnie tradycyjna forma zajęć to miła odskocznia od nauki zdalnej.

Artykuł i zdjęcia: Mariusz Szymczakowski – kierownik warsztatów szkoleniowychOSIW IWONICZ 6

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.