W drugim odcinku emitowanego na antenie TVP 1 reality show „8 Wspaniałych” jego bohaterowie otrzymali za zadanie przygotowanie dania dla swojej wymarzonej wybranki. Swoje umiejętności kulinarne szlifowali pod okiem instruktora z Europejskiego Centrum Kształcenia i Wychowania w Roskoszy Dariusza Ladwińca oraz przy wsparciu wychowanek OHP Katarzyny Olszewskiej i Pauliny Kondery. Tak powstały m.in. gyros z pieczarkami i surówką czy kurczak z sałatką z gruszki i grzanką nacieraną czosnkiem.
Program „8 Wspaniałych” został zrealizowany w lutym 2020 roku przy współpracy Telewizji Polskiej S.A z Komendą Główną OHP. Co piątek o g. 20.35 (powtórka w niedzielę o g. 17.30) w Programie 1 Telewizji Polskiej można śledzić losy uczestników poddawanych najróżniejszym testom. Odbywa się to przy zaangażowaniu kadry instruktorskiej i wychowanków Ochotniczych Hufców Pracy.
Średnia widownia emisji pierwszego odcinka wyniosła 2,01 mln widzów w piątek oraz 1,03 mln widzów w niedzielę.
Drugi odcinek programu jest również dostępny w serwisie vod.tvp.pl