flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

          Grupa młodzieży z Hufca 13-5 w Końskich wzięła udział w wyjeździe do Studia Domowa Spiżarnia w Kielcach. Warsztaty Kulinarne zostały zorganizowane w MCK Końskie przez pośrednika pracy - Krystynę Łubowską. Uczestnikami byli kucharze, uczący się zawodu w szkole branżowej pierwszego stopnia.

Poznawali tajniki gotowania poprzez samodzielne przygotowywanie dań. W skład menu wchodziła zupa krem z pomidorów z bazylią i burgery, do przygotowania których zostały wypieczone bułeczki z czarnuszką i rumiane kotleciki. Wszystko pod nadzorem doświadczonego kucharza. Uczestnicy otrzymali również instruktarz, jak korzystnie przedstawić potrawy na zdjęciach, aby wyglądały zachęcająco. Te informacje wszyscy wykorzystali już na miejscu robiąc mnóstwo zdjęć.

Warsztaty zakończyły się wspólną degustacją.

Każda praktyczna nauka wnosi coś na przyszłość, poszerza horyzonty i skłania do dalszych poszukiwań.

IMG5834_BAC
IMG5834_BAC
IMG4234_BAC
IMG4234_BAC
IMG4226_BAC
IMG4226_BAC
IMG4225_BAC
IMG4225_BAC
IMG0841_BAC
IMG0841_BAC
IMG4746_BAC_1
IMG4746_BAC_1
IMG1514_BAC
IMG1514_BAC
IMG4016_BAC
IMG4016_BAC
Tekst: Krystyna Łubowska

Zdjęcia: Krystyna Łubowska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.