
23 listopada uczestnicy 13-3 Hufiec Pracy w Kielcach, wzięli udział w bezpłatnych warsztatach kulinarnych, zorganizowanych w ,, Domowa Spiżarnia - Studio kulinarne". Jest to miejsce, w którym odbywają się szkolenia z branży gastronomicznej i cukierniczej. Swoją wiedzą dzielą się tam sami znani szefowie kieleckiej gastronomi jak i inni profesjonaliści z branży kulinarnej.
Podczas tej wizyty młodzież zapoznała się z nowoczesnym sposobem przygotowywania zdrowych i smacznych potraw kuchni polskiej, a po przygotowaniu potraw nastąpiła degustacja dań. Wspólnie z Anną Kuchtą reprezentującą MCK Kielce, współorganizatorem i wychowawcą Anną Tkacz, po długiej dyskusji i weryfikacji zostało wyłonionych 5 uczestników, którzy wzięli udział w warsztatach. Są to młodzi ludzie kształcący się w zawodzie kucharza. O ich wyborze w głównej mierze zaważyła opinia opiekunów praktyk, którzy dali im swoje rekomendacje, ponieważ widzą w nich duży potencjał kucharski.
Grupa jest kameralna i cały reżim sanitarny zachowany.
Powodzenia nasi przyszli szefowie kuchni!
Autor tekstu Anna Tkacz - wychowawca 13-3 HP