flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

           23 listopada  uczestnicy  13-3  Hufiec  Pracy w Kielcach,  wzięli udział w  bezpłatnych  warsztatach  kulinarnych,  zorganizowanych  w ,, Domowa Spiżarnia - Studio kulinarne". Jest to miejsce, w którym odbywają się szkolenia z branży gastronomicznej i cukierniczej. Swoją wiedzą  dzielą się tam sami znani szefowie kieleckiej gastronomi jak i inni profesjonaliści  z branży kulinarnej.

Podczas tej wizyty młodzież zapoznała się z nowoczesnym sposobem przygotowywania zdrowych i smacznych  potraw kuchni polskiej, a po przygotowaniu potraw nastąpiła  degustacja dań. Wspólnie  z Anną Kuchtą  reprezentującą   MCK  Kielce, współorganizatorem   i  wychowawcą  Anną  Tkacz,  po  długiej dyskusji i weryfikacji  zostało wyłonionych 5 uczestników, którzy wzięli udział w warsztatach. Są to młodzi ludzie kształcący się w zawodzie kucharza. O ich wyborze w głównej mierze zaważyła opinia opiekunów praktyk, którzy dali im swoje  rekomendacje, ponieważ widzą w nich duży potencjał kucharski.

Grupa jest kameralna i cały reżim sanitarny zachowany.

Powodzenia nasi  przyszli szefowie kuchni!

Fot. VC01
Fot. VC01
Fot. VC04
Fot. VC04
Domowa Spiżania_
Domowa Spiżania_
Fot. VC07
Fot. VC07
Fot. VC06
Fot. VC06
ZNAK FIRMOWY SPIZARNI (2)
ZNAK FIRMOWY SPIZARNI (2)
Zdjęcia zaczerpnięte ze strony ,,Domowej Spiżarni - Studio kulinarne”

Autor tekstu   Anna Tkacz  - wychowawca 13-3 HP

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.