flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

           W dniach 25-26.03 br. uczestnicy odbywający praktyki zawodowe w zawodzie kucharz w warsztacie OSiW w Jędrzejowie, przygotowywali potrawy nawiązujące do tradycji Świąt Wielkanocnych.

Na świątecznym stole znalazły się; pieczony pasztet, sernik, sałatka jajeczna, faszerowane jajka, pierogi z serem. Uczestnicy uczyli się także jak w tradycyjny, naturalny sposób farbować jajka oraz jak wykonać wiosenne dekoracje nawiązujące do Świąt Wielkanocnych.

Pięknie nakryty stół może stać się inspiracją do udekorowania świątecznego stołu w swoim rodzinnym domu.

zdj. 4AX
zdj. 4AX
zdju.6AX
zdju.6AX
zdj.5AX
zdj.5AX
zdj.1AX
zdj.1AX
zdj.7AX
zdj.7AX
zdj.3AX
zdj.3AX
zdj.2AX
zdj.2AX
Autor teksu: Jolanta Pawlik

Autor zdjęć : Jan Habel

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.