flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

            W 13-2 OSiW, uczestnicy 3 klasy Szkoły Branżowej w zawodzie kucharz podczas praktycznej nauki zawodu w ramach przygotowań do egzaminu zawodowego wykonali danie obiadowe: udka faszerowane z pieczarkami, cebulą i serem żółtym oraz zapiekane ziemniaczki z zestawem surówek: z pora, kapusty kiszonej i buraczki zasmażane.

Najtrudniejszym etapem pracy było trybowanie czyli oddzielanie surowego mięsa z kości. Uczestnicy pod kierunkiem Pani Elżbiety Prawdy –  kucharki z uprawnieniami instruktora praktycznej nauki zawodu, bardzo dobrze poradzili sobie z powierzonym zadaniem.

Na koniec każdy z uczestników mógł skosztować wyśmienitego dania, które z powodzeniem może zagościć na naszych stołach. Pani Kierownik Bożena Kucybała, wykorzystuje wszelkie możliwe narzędzia, aby młodzież była bardzo dobrze przygotowana do egzaminu zawodowego.

Nasi podopieczni regularnie przyjeżdżają do internatu na konsultacje zawodowe celem rozwiązywania przykładowych testów egzaminacyjnych w określonych zawodach. Takie działania, pozwolą jak najlepiej przygotować się młodzieży do egzaminu i odnalezieniu się na rynku pracy w wyuczonym zawodzie.

5CM
5CM
Młodzież podczas zajęć
2CM
2CM
Młodzież podczas zajęć
3CM
3CM
Młodzież podczas zajęć
1CM
1CM
Młodzież podczas zajęć
4CM
4CM
Młodzież podczas zajęć
7CM
7CM
Młodzież podczas zajęć
6CM
6CM
Młodzież podczas zajęć
8CM
8CM

Uczestnicy prezentują efekt swojej pracy

9CM
9CM
Uczestnicy prezentują efekt swojej pracy
10CM
10CM

Degustacja potrawy

Autor tekstu: Dawid Wojtasiak

Autor zdjęć: Bożena Kucybała, Dawid Wojtasiak

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.