
Za oknem szaro i zimno, szkoły zamknięte, a w domu czasem kończą się pomysły na interesujące spędzanie wolnego czasu. Problemu z tym nie ma wychowanka naszego Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP – Natalia Karwacka, uczennica klasy II w zawodzie kucharz, która z zapałem wertuje książki kucharskie
- Bardzo lubię moją szkołę, moją klasę i praktyki w OHP. Tęsknię za normalnością i powrotem do normalnego życia. Niestety, uczymy się zdalnie i nie wiadomo, co dalej będzie. Dlatego zaczęłam realizować moje domowe „ praktyki kucharskie”. Gotuję codziennie. Przygotowałam już śniadania, obiady, kolacje i podwieczorki. Moja rodzina codziennie ma serwowaną pożywną niespodziankę, na szczęście mama zgodziła się na moje eksperymenty. Ponieważ udaje mi się przygotować smaczne dania, których nauczyłam się na praktykach, wszyscy są zadowoleni – mówi Natalia.
Nasza wychowanka nie tylko powiela znane przepisy, lecz również wymyśla je sama.
- Dzisiaj zrobiłam zupełnie inną wersję popularnych „gołąbków”. Moja wersja nazywa się „gołąbki bez zawijania”. Jest to też mięso z ryżem, ale bez zawijania w kapustę. Kapustę po prostu szatkuję i dodaję do mieszanki ryżu i mięsa, a następnie smażę i gotuję w sosie pomidorowym. I voila! Jest pysze! - potwierdza początkująca mistrzyni kuchni. Podkreśla, że gotowanie to ciekawe zajęcie i wcale nie takie trudne.
Popieramy postawę Natalii i zachęcamy do konstruktywnego spędzania wolnego czasu w domu. Indywidualność i oryginalność zawsze na plusie.