flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

           W dniach 17- 20 listopada br. uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie wzięli udział w konsultacjach zawodowych, których hasłem przewodnim było „Jesienne gotowanie”. Młodzież pod okiem instruktora praktycznej nauki zawodu - pani Małgorzaty Chudzik, przygotowywała potrawy takie jak: węgierska zupa gulaszowa, gołąbki z kaszą gryczaną, kurczak faszerowany pieczarkami oraz pierogi z kaszą gryczaną i grzybami.

Takie konsultacje w okresie czasowego zawieszenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty pomagają młodym ludziom, w rozwijaniu swoich kulinarnych pasji i nabywaniu nowych doświadczeń. Ponadto zwiększają kompetencje przyszłych szefów kuchni począwszy od planowania dań, po ich realizację, poprzez organizację czasu i przestrzeni w warunkach samodzielnej oraz zespołowej pracy. Młodzi kucharze wykazali się fachowością i profesjonalizmem podczas gotowania, a wykonane potrawy zachwycały wyglądem, smakiem i aromatem.

IMG_8416A
IMG_8416A
IMG_8382A
IMG_8382A
IMG_8446A
IMG_8446A
IMG_8458A
IMG_8458A
IMG_8428A
IMG_8428A
IMG_8388A
IMG_8388A
IMG_8430A
IMG_8430A
IMG_8461A
IMG_8461A
IMG_8470A
IMG_8470A
IMG_8395A
IMG_8395A
IMG_8436A
IMG_8436A
IMG_8443A
IMG_8443A
IMG_8399A
IMG_8399A
IMG_8452A
IMG_8452A
IMG_8426A
IMG_8426A
Autor tekstu – Magdalena Suszalska – Świeca

Autor zdjęć – Jan Habel, Iwona Chojnacka  

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.