
26 listopada w naszym Ośrodku realizowaliśmy przedsięwzięcie „Jesienna odporność”. W evencie, który organizowała instruktor praktycznej nauki zawodu - pani Marzena Szymańska i wychowawca - Ewelina Lewkowicz, udział wzięli uczniowie I klasy kucharz – Karol Innarilli, Krystian Kosztowniak oraz Wiktor Gralec. Z rozmowy online, którą przeprowadziła wychowawca, młodzież dowiedziała się, jak ważna jest odporność organizmu. Instruktor praktycznej nauki zawodu - pani Marzena, zaproponowała przepisy na trzy koktajle owocowo – warzywne: zielony, pomarańczowy i czerwony. Koktajle, bomby witaminowe, przygotowywane były przez uczniów z pomarańczy, bananów, kiwi, winogron, grejpfruta, marchwi, pietruszki, gruszek i cytryn. W degustacji uczestniczyli wszyscy pracownicy Ośrodka wraz z panią kierownik - Agnieszką Kuś.