flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

        W dniach 13.01 – 14.01 w Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Starachowicach w ramach ferii odbyły się warsztaty kulinarne pt. „KARNAWAŁOWE PRZEKĄSKI” prowadzone przez instruktorów praktycznej nauki zawodu kucharz Annę Rosińską i Marzenę Szymańską. Zajęcia miały na celu wykształcenie umiejętności kulinarnych, które niezbędne są w dorosłym życiu. Te umiejętności to nie tylko wykonanie konkretnej potrawy, która ma swój walor estetyczny i smakowy, ale również posługiwanie się sprzętem gastronomicznym.

Wspólne pieczenie, smażenie, gotowanie to również doskonała okazja, aby wdrożyć się w życie kuchenne, nauczyć się jak powstają rozmaite potrawy. A zarazem okazja na spędzenie czasu w sposób kreatywny w miłej atmosferze. Podczas zajęć młodzież OSiW miała za zadanie przygotować karnawałowe specjały, które później sami degustowali. Realizację działania  młodzieży oceniała pani Kierownik Ośrodka Agnieszka Kuś,  instruktorzy oraz wychowawcy.

Czas ferii to czas, który w obecnej sytuacji epidemiologicznej dał możliwość, aby móc spełniać swoje zainteresowania w kuchni, gdzie można było wyczarować prawdziwe pyszności i choć na chwilę odciąć się od siedzenia przed komputerem.

1
1
2
2
5
5
6
6
9
9
Autor tekstu i zdjęć: Anna Rosińska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.