Żyjemy w bardzo dynamicznych czasach. Wszystko zmienia się z dnia na dzień, a nawet z godziny na godzinę. Żyjemy zupełnie inaczej niż poprzednie pokolenia. Żyjemy szybko, więc chcemy też szybko zjeść i tutaj pierwsza myśl jaka pojawia się w głowie to fast food. Również zdajemy sobie sprawę z jakości spożywanego posiłku, w związku z troską o nasze zdrowie. Dlatego coraz częściej decydujemy się na wybór zdrowego jedzenia. Uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Człuchowie kształcący się w zawodzie kucharz, przygotowali potrawy fast food w zdrowej odsłonie. W trakcie zajęć kulinarnych, dzięki wskazówkom pani instruktor przyrządzili danie w postaci skrzydełek KFC, które swój wyjątkowy smak zawdzięczają panierce. Kurczak chrupiący, ale jednocześnie delikatny to absolutny rarytas w świecie fast-foodów, o czym przekonali się nasi kucharze podczas konsumpcji. Zdobyta wiedza kulinarna z pewnością zaowocuje w przyszłości i będzie wykorzystywana w domach rodzinnych uczestników.
Autor zdjęć: Bartosz Capar