flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W związku z kultywowaniem w jednostce 11-16 HP w Kwidzynie Dnia Dziecka 01.06.2022 r., kadra zaprosiła swoich uczestników na smaczne i pachnące gofry.

Na Dzień Dziecka w ramach działającego koła kulinarnego, prowadzonego przez wychowawcę Annę Flader, zaproponowano naszym uczestnikom wykonanie gofrów, które uwielbiają mali i duzi. Smaczna przekąska miała skusić młodzież do wspólnego świętowania tego wyjątkowego dnia w naszej świetlicy.

Uczestniczki samodzielnie wykonały ciasto na gofry, smażyły je i ze smakiem zjadały. Mogły też dołożyć dodatki wg własnego uznania, co podobało im się najbardziej. Zadowolenie na ich twarzach ucieszyło nas bardzo, co oznacza, że nasz pomysł był trafiony. A uczestniczki z chęcią przyjdą na kolejną tego typu uroczystość organizowaną w naszej świetlicy.

Spotkanie w hufcowej świetlicy to świetny pomysł na integracje uczestników, a także doskonały czas aby uczestnicy pobyli z kadrą wychowawczą.

Wykonujemy i jemy gofry
Wykonujemy i jemy gofry

Autor tekstu: Anna Flader
Autor zdjęć: Mariola Przewłoka

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.