
9 lutego obchodzony był Światowy Dzień Pizzy – święto wszystkich kochających włoską kuchnię i wyjątkowego przysmaku. Okazało się, że wśród uczestników 11-5 Hufca Pracy w Lęborku jest wielu miłośników pizzy, którzy zechcieli podzielić się z nami przepisami i zdjęciami swoich wypieków. Zadziwiające jest jak jedno danie, a wiele różnych przepisów otrzymaliśmy. Oprócz sosu pomidorowego i sera pojawiło się wiele różnorodnych składników. Na pizzach dominowały: szynka, salami, kurczak i bekon oraz warzywa takie jak: cebula, papryka, pieczarki, oliwki i pomidory. Najbardziej oryginalnymi dodatkami były: brokuły, bakłażan czy wędzony łosoś. Pojawiła się również pizza na słodko z bananem, ananasem i gruszką. Za wszystkie przepisy bardzo dziękujemy, zdjęcia wglądają bardzo „smakowicie” i zachęcają do kulinarnych eksperymentów w kuchni oraz poszukiwania własnych smaków.
Autor zdjęć: Uczestnicy 11-5 Hufca Pracy w Lęborku