Koło uważane jest za wynalazek wszechczasów, ponieważ umożliwiło stworzenie… pizzy - tak przynajmniej uważa grupa łakomczuchów.
Młodzież z Ośrodka Szkolenia i Wychowania Ochotniczych Hufców Pracy w Człuchowie, dnia 5 października 2023 r. miło spędziła wieczór przy pizzy, która jest jednym z włoskich przysmaków, ale jak się okazuje także w Polsce cieszy się dużym uznaniem. Uczestnicy Ośrodka mieli możliwość bliższego poznania się przy wspólnym posiłku, a chyba nie ma bardziej integrującej potrawy, jaką jest pizza. Nasi praktykanci z warsztatów szkoleniowych, czyli przyszli kucharze prowadzili dyskusję, co do jakości ciasta i tego jak powinno być prawidłowo wyrobione i wypieczone. Oczywiście przepisów było tyle ile młodych przyszłych kucharzy, bo każdy twierdził inaczej, co potwierdza mit, że przepis na ciasto to tajemnica każdego szefa pizzerii. Młodzież rozmawiała również o tym, jakie dodatki na pizzy lubi najbardziej, ale jak można się domyślać w tej kwestii również nie było zgodności, bo przecież rozmaitość i różnorodność to cecha wyróżniająca właśnie pizzę.
Całe wieczorne spotkanie upłynęło w miłej integracyjnej atmosferze i dostarczyło wszystkim uczestnikom wiele pozytywnych emocji, w szczególności przyjemnych wrażeń smakowych przy degustacji smacznego posiłku.
Autor tekstu: Bartosz Jażdżewski
Autor zdjęcia: Agnieszka Witiw