flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, dnia 21 listopada 2023 r. na warsztatach szkoleniowych młodzież ucząca się w zawodzie kucharz pod nadzorem pani instruktor Iwony Sommerfeld przyrządziła cukinię i paprykę.

Warzywa nadziewane były mięsem mielonym z przyprawami. Całość została posypana żółtym serem i zapieczona w piecu. Pomysłodawcą przepisu był nasz uczeń Kacper Ziemski, który przekonał do swojego pomysłu panią Iwonę. Młodzi kucharze przekonali się, że w krótkim czasie można przygotować pożywne i smakowicie wyglądające danie.

Warsztaty miały nauczyć dzieci organizacji pracy, współpracy, zaradności, wyczucia smaku i estetyki, a także wiary we własne umiejętności. Po zakończeniu pracy wszyscy usiedli przy stole i wspólnie z wielką przyjemnością spożyli przygotowany przez siebie posiłek.

Autor tekstu: Joanna Karepin
Autor zdjęcia: Joanna Karepin 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.