
W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, dnia 21 listopada 2023 r. na warsztatach szkoleniowych młodzież ucząca się w zawodzie kucharz pod nadzorem pani instruktor Iwony Sommerfeld przyrządziła cukinię i paprykę.
Warzywa nadziewane były mięsem mielonym z przyprawami. Całość została posypana żółtym serem i zapieczona w piecu. Pomysłodawcą przepisu był nasz uczeń Kacper Ziemski, który przekonał do swojego pomysłu panią Iwonę. Młodzi kucharze przekonali się, że w krótkim czasie można przygotować pożywne i smakowicie wyglądające danie.
Warsztaty miały nauczyć dzieci organizacji pracy, współpracy, zaradności, wyczucia smaku i estetyki, a także wiary we własne umiejętności. Po zakończeniu pracy wszyscy usiedli przy stole i wspólnie z wielką przyjemnością spożyli przygotowany przez siebie posiłek.
Autor tekstu: Joanna Karepin
Autor zdjęcia: Joanna Karepin