flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Już od czterech dni w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Człuchowie trwa kurs „Kucharz małej gastronomii”. W kursie bierze udział 6 uczestników OHP. Organizatorem kursu jest Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Słupsku przy wsparciu kadry opiekuńczo-wychowawczej Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie. Przygotowaniem kursu zajął się Ośrodek Szkolenia Zawodowego we Włocławku zaś wykonawcą kursu jest Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Człuchowie. Kurs będzie trwał do 30 maja 2023 r. Program obejmuje łącznie 50 godzin zajęć praktycznych i teoretycznych.

Uczestnicy podczas zajęć zdobędą wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne niezbędne do pracy w zawodzie kucharza małej gastronomii. Młodzież pozna zasady BHP oraz zdobędzie wiadomości o żywieniu człowieka. Nauczy się planowania żywienia dla różnych grup ludności i technik przyrządzania dań. Pozna procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności. Ponadto, nauczy się planować menu na różne okazje i pięknie dekorować potrawy. Po ukończeniu nauki młodzi ludzie uzyskają zaświadczenie potwierdzające udział w kursie i uzyskane nowe kwalifikacje zawodowe w zakresie kucharza małej gastronomii.

Dzięki udziałowi w kursie „Kucharz małej gastronomii” jego uczestnicy nabędą wiedzę oraz umiejętności praktyczne z gastronomii z zakresu żywienia człowieka i technik przyrządzania żywności.

Autor tekstu: Anna Kucharska
Autor zdjęcia: Anna Kucharska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.