flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dzisiejszych czasach, gdy szybkie tempo życia i ogromna dostępność przetworzonej żywności stają się codziennością, zdrowe odżywianie nabiera szczególnego znaczenia – zwłaszcza dla młodzieży.

Kadra 11-16 Hufca Pracy w Kwidzynie w trosce o swoich uczestników, zorganizowała konkurs wewnątrz hufcowy pt. „Zdrowe menu”.
Kluczowym tematem konkursu było przygotowanie i sfotografowanie potrawy, bogatej w składniki odżywcze, dostarczającej energii oraz będącej źródłem witamin i minerałów. Młodzież wykazała się dużą kreatywnością, spłynęło sporo ciekawych propozycji dań, które przykuwały uwagę nie tylko ze względu na różnorodność składników, ale również detale takie jak estetyka i oryginalny wygląd, znacząco wpłynęły na wybór zwycięskich prac.
Komisja składająca się z kadry wychowawczej jednostki terenowej w Kwidzynie w dniu 02.06.2025 r. wyłoniła czworo uczestników, którzy zasłużyli na nagrodę.

Organizowanie tego typu konkursów ma za zadanie nakreślić młodzieży temat zdrowego odżywiania poprzez kształtowanie dobrych nawyków, ograniczyć spożycie niezdrowych, przetworzonych produktów oraz pozwolić zrozumieć wpływ zbilansowanej diety na zdrowie fizyczne jak i psychiczne wśród młodych osób.

Autor tekstu: Anna Gregorczyk
Autor zdjęć: Uczestnicy 11-6 Hufca Pracy w Kwidzynie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.