flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Z okazji Dnia Piekarza przypadającego na dzień 4 maja uczestnicy 11-5 Hufca Pracy kształcący się w zawodzie piekarz mogli pochwalić się swoimi wypiekami. To okazja nie tylko do zaprezentowania zdobytych już umiejętności, ale również kształtowanie pozytywnego wizerunku pracy zawodowej.

Piekarz to zawód odpowiedzialny, wymagający sumienności w wykonywaniu zadań, kreatywności i sprawności manualnej związanej z ręcznym formowaniem produktów np. bułek, rogali i chałek.

Piekarz powinien charakteryzować się umiejętnością pracy w zespole, spostrzegawczością i podzielnością uwagi.

Autor tekstu: Sylwia Kalamaszek
Autor zdjęcia: Marta Burchardt

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.