• Kontrast strony

27 listopada 2018 r. pośrednik pracy z Młodzieżowego Centrum Kariery w Zambrowie w ramach utrzymania rezultatów projektu „OHP jako realizator usług rynku pracy”, spotkał się z młodzieżą biorącą udział w warsztatach kulinarnych kuchni kresowej, mających się odbyć w Studium Kulinarnym „ATUTY” w Białystoku. Celem warsztatów jest nauka sztuki przygotowania kilku prostych potraw, charakterystycznych dla przedwojennych polskich Kresów oraz zintegrowanie uczestników i rozwijanie umiejętności pracy w zespole. Spotkanie odbyło się w siedzibie MCK w Zambrowie, miało charakter promocyjno-informacyjny. Młodzi ludzie, którzy zgłosili chęć wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu są zarejestrowani w bazie danych Młodzieżowego Biura Pracy oraz są uczestnikami Hufca Pracy w Zambrowie.

Młodzież została też poinformowana o formach pomocy oferowanej przez Młodzieżowe Centrum Kariery, z których może korzystać. Działania skierowane są głównie do młodzieży bezrobotnej, uczącej się oraz studentów, którzy pragną przeznaczyć czas wolny na pracę, zdobyć pierwsze doświadczenie zawodowe, a także podnosić swoje kwalifikacje i nabywać nowe umiejętności.

Autor tekstu: Agnieszka Masiejczyk - pośrednik pracy MCK w Zambrowie
Zdjęcia: Justyna Jabłońska - wychowawca Hufca Pracy w Zambrowie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.