• Kontrast strony

Dziewięcioosobowa grupa uczestników Hufca Pracy w Zambrowie, w dniu 26 października, wzięła udział w warsztatach kulinarnych z Panem Radosławem Sorko. Warsztaty zorganizowano w studiu kulinarnym „Zmokła Kura” w Białymstoku. Tematem warsztatów była kuchnia włoska.

Włoska sztuka kulinarna, jest bardzo popularna, jednak wciąż kryje wiele tajemnic. Podczas warsztatów młodzież miała okazję poznać kilka z nich. Pod okiem prowadzącego młodzież przygotowywała tradycyjne przysmaki tego kraju: spaghetti carbonara, arancini, gnocchi oraz pyszny deser – tiramisu. Zajęcia były bardzo interesujące. Prowadzący przekazał dużo wiedzy praktycznej.

W warsztatach brali udział przede wszystkim uczniowie, którzy odbywają praktyczną naukę zawodu kucharz. Tego typu zajęcia to ciekawy sposób nauki zawodu oraz nabycia praktycznych umiejętności, jak również zdobycia ciekawych doświadczeń. Z pewnością zdobyta wiedza zostanie wcielona w życie. Dzięki udziale w warsztatach uczestnicy poznali ciekawe przepisy, które będą mogli wykorzystać we własnej kuchni. Po zakończeniu gotowania młodzież przy wspólnym stole mogła degustować przygotowany posiłek.

mckzambrow warsztatykulinarne 29102020 1  mckzambrow warsztatykulinarne 29102020 3

mckzambrow warsztatykulinarne 29102020 4

Autor artykułu: Emilia Sasinowska – pośrednik pracy Młodzieżowego Centrum Kariery w Zambrowie
Autor zdjęć: Justyna Jabłońska – wychowawca Hufca Pracy w Zambrowie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.