• Kontrast strony

27 marca 2019 r. w Hufcu Pracy w Łomży odbył się lokalny konkurs „Najsprawniejszy w zawodzie – kucharz”. Przeprowadzono go w dwóch częściach: teoretycznej i praktycznej, w którym udział wzięły trzy przyszłe kucharki. Test składał się z 30 pytań. Największą liczbę punktów uzyskała Magdalena Boryszewska. Drugie miejsce zajęła Ewa Wieczorek, natomiast trzecie zdobyła Daria Dzięgielewska. Zadaniem praktyczne polegało na przygotowaniu sałatki wiosennej z serem pleśniowym i szynką parmeńską, tortilli oraz deseru bezowego z bitą śmietaną, z musami z kiwi i truskawek.

Komisja miała trudny wybór, ponieważ wszystkie potrawy były bardzo smaczne. Jury zwracało szczególną uwagę na sprawność w kuchni, utrzymywanie higieny i porządku na stanowisku pracy, wygląd prezentowanych dań, smak oraz prezentację potraw. Po zsumowaniu punktów z obu części wyłoniono zwycięzców. I miejsce zajęła Magdalena Boryszewska, II miejsce zajęła Daria Dzięgielewska, III Ewa Wieczorek. Magda i Daria będą reprezentowały Hufiec w wojewódzkim etapu konkursu w Wasilkowie. Na zakończenie uczestniczki otrzymały nagrody.

hplomza najlepszy 27032019 03 hplomza najlepszy 27032019 01

Autor tekstu i zdjęć: Aneta Zielińska – wychowawca Hufca Pracy w Łomży

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.