Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Wasilkowie w ramach programu innowacyjnego pt. ”Kuchenne rewolucje” odbyły się kolejne zajęcia kulinarne. Podczas warsztatów uczestnicy zgłębiali tajniki wiedzy najpopularniejszych i najlepszych potraw kuchni koreańskiej oraz meksykańskiej. Młodzież uwielbia ich dania za aromatyczne przyprawy, oryginalne połączenia produktów, wyrazisty smak, a także niebanalne dodatki.
Wspólne gotowanie poprzedziła pogadanka na temat typowych potraw i przypraw kuchni koreańskiej oraz meksykańskiej. Uczestnicy przygotowali dwa dania – czerwone curry z kurczakiem oraz tortillę z warzywami i kurczakiem po meksykańsku. Wyszło przepysznie!
Autor tekstu: Ewa Wołkowycka – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie, Barbara Czajkowska – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie
Autor zdjęć: Ewa Wołkowycka – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie