• Kontrast strony

Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Wasilkowie w ramach programu innowacyjnego pt. ”Kuchenne rewolucje” odbyły się kolejne zajęcia kulinarne. Podczas warsztatów uczestnicy zgłębiali tajniki wiedzy najpopularniejszych i najlepszych potraw kuchni koreańskiej oraz meksykańskiej. Młodzież uwielbia ich dania za aromatyczne przyprawy, oryginalne połączenia produktów, wyrazisty smak, a także niebanalne dodatki.

Wspólne gotowanie poprzedziła pogadanka na temat typowych potraw i przypraw kuchni koreańskiej oraz meksykańskiej. Uczestnicy przygotowali dwa dania – czerwone curry z kurczakiem oraz tortillę z warzywami i kurczakiem po meksykańsku. Wyszło przepysznie!

osiwwasilkow kuchennerewolucje 06052021 1  osiwwasilkow kuchennerewolucje 06052021 3

osiwwasilkow kuchennerewolucje 06052021 4  osiwwasilkow kuchennerewolucje 06052021 5

osiwwasilkow kuchennerewolucje 06052021 2

Autor tekstu: Ewa Wołkowycka – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie, Barbara Czajkowska – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie
Autor zdjęć: Ewa Wołkowycka – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.