• Kontrast strony
Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar

Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Białymstoku kończy realizację kursu zawodowego „Candy Bar – słodki stół”. Uczestnicy OHP mieli okazję poznawania tajników sztuki cukierniczej pod okiem Pana Tomasza Korolczuka ze „Studia Kulinarnego Zmokła Kura”. Pracowali nad takimi zagadnieniami jak: „red velvet" żelki oraz wsady owocowe, wypiek korpusów z ciasta parzonego, wypiek batonów brownie, dekoracje z bezy szwajcarskiej, przygotowanie ganaszu za pomocą infuzji z pomarańczy, przygotowanie polewy lustrzanej i wiele innych ciekawych dań.

Przedsięwzięcie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem uczestników. Kurs zawodowy pomoże młodzieży w nabyciu nowych kwalifikacji, które w przyszłości zaowocują w znalezieniu wymarzonej pracy po zakończeniu edukacji.

Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar Białystok: Uczniowie na kursie Candy Bar

Autor tekstu i zdjęć: Anna Balińska – specjalista ds. rozwój zawodowego - stażysta CEiPM w Białymstoku

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.