flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Czy tłusty czwartek musi być tradycyjnie tłusty i kojarzyć się z ociekającym lukrem pączkiem? Niekoniecznie! Na dowód tej tezy młodzież ze stalowowolskiego i tarnobrzeskiego Hufców Pracy przygotowała podczas warsztatów cukierniczych zdrowe, pełne walorów odżywczych fit batony bakaliowe.

ZDROWO I SŁODKO W STALOWOWOLSKIM HUFCU PRACY 2

Ta akcja jest odpowiedzią na ogólnopolską inicjatywę Kapituły Młodzieży OHP pod nazwą „Czwartek słodki nie tylko tłusty”, której celem było wykształcenie postaw prozdrowotnych poprzez nawyk zdrowego odżywiania się i uświadomienie tym samym związku pomiędzy żywieniem a zdrowym stylem życia. 16 lutego uczestnicy podjęli się wykonania zdrowej fit żywności, na którą złożyły się daktyle, orzechy, rodzynki, kakao .itp. Po skończonej pracy nastąpiła prezentacja i poczęstunek cukierniczych wyrobów dla pracowników Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Stalowej Woli oraz uczestników odbywających kursy zawodowe.

ZDROWO I SŁODKO W STALOWOWOLSKIM HUFCU PRACY 3

Młodzież chętnie dzieliła się recepturami, według których powstały zdrowe słodkości.

ZDROWO I SŁODKO W STALOWOWOLSKIM HUFCU PRACY 43

Autor tekstu – Beata Froń –starszy wychowawca 9-17 HP Stalowa Wola

Autor zdjęć – Ewa Bajda – Szczygieł Komendant 9-17 HP Stalowa Wola

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.