flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Moja cukiernicz pasja 3Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni karnawałowy tydzień. To czas oczekiwany przez wielu smakoszy lukrowanych pączków i tradycyjnych faworków. W ten dzień zgodnie z tradycją nikt nie może odmówić sobie przyjemności, by sięgnąć po mały pączek  czy chrupiący faworek. Liczą się przede wszystkim – ich smak, staranność wykonania oraz skrupulatnie zachowana receptura.

Moja cukiernicz pasja 5Młodzież 9-1 Hufca Pracy w Rzeszowie, doskonaląca swoje umiejętności zawodowe w cukierniczej profesji, zdążyła już zaznajomić się z najważniejszymi tajnikami powstawania słodkich łakoci. Tłusty czwartek stał się doskonałą okazją, by te praktyczne umiejętności w zawodzie cukiernika zaprezentować.

Autor tekstu: Joanna Murias- komendant 9-1 HP w Rzeszowie

Autorzy zdjęć: uczestnicy 9-1 HP w Rzeszowie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.