
Kalendarzowa wiosna zbliża się wielkimi krokami, dlatego czas by wiosennie zrobiło się także w kuchni Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu oraz pracowni praktycznej nauki zawodu kucharz. Dlatego podczas ostatnich zajęć praktycznych zostały przygotowane typowo wiosenne dania w ramach kolejnych kuchennych inspiracji.
Tym razem kucharze z klasy 3 przygotowali: wiosenne ptysie, gołąbki z czerwonej kapusty, gniazda z makaronu, wafle ryżowe z kolorowymi pastami, zupę rzodkiewkową, sałatkę z kolorowym makaronem, kolorowe kopytka na roszponce z bekonem. A na deser ciasto „leśny mech”, słynny włoski deser panna cotta oraz smoothie. Wszystkie przygotowane potrawy nie dość, że były smaczne, to jeszcze pięknie udekorowane.
Cieszymy się, że nasza młodzież tak chętnie uczestniczy w zajęciach i poszerza swoje pasje i zainteresowania.
Autor artykułu i zdjęć: Mariusz Szymczakowski – kierownik warsztatów szkoleniowych