flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Zdrowe odżywianie i aktywność fizyczna są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. W trakcie zajęć kulinarnych uczestnicy 9-19 Hufca Pracy w Dębicy dowiedzieli się, co oznaczy termin „zdrowe jedzenie” i dlaczego warto zadbać o jakość pożywienia? W ramach inicjatywy Ogólnopolskiej Kapituły Samorządności Młodzieży OHP pn. „Czwartek słodki, nie tylko tłusty” uczniowie podjęli działania prozdrowotne.

CZWARTEK SŁODKI NIE TYLKO TŁUSTY W DĘBICKIM HUFCU 3

16 lutego młodzież samodzielnie przygotowała pieczone jabłka nadziewane orzechami, rodzynkami, miodem, cynamonem i imbirem oraz zdrowe soki ze świeżych warzyw i owoców (marchew, jabłko, pomarańcza, banan). Podsumowaniem spotkania była konsumpcja przygotowanych specjałów.

CZWARTEK SŁODKI NIE TYLKO TŁUSTY W DĘBICKIM HUFCU 4

Efektem zajęć było uświadomienie i pokazanie młodzieży, że można w swoim domu we własnym zakresie tanio i szybko przygotować zdrowe posiłki, które dadzą energię, zdrowie i radość życia.

CZWARTEK SŁODKI NIE TYLKO TŁUSTY W DĘBICKIM HUFCU 8

Autor tekstu: Barbara Maroń, starszy wychowawca 9 – 19 HP,

Autor zdjęć: Adriana Duda, ,wychowawca 9-19 HP

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.