
Warsztaty szkoleniowe stanowią integralną część Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu. Na pierwszych zajęciach instruktorzy w zawodzie kucharz i monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie wprowadzili nowych uczestników – pracowników młodocianych - w zagadnienia związanie z bezpieczeństwem i higieną pracy, regulaminami pracowni, warunkami pracy oraz prawami i obowiązkami pracowników młodocianych. Natomiast na kolejnych zajęciach praktycznych przyszedł czas na rozpoczęcie przygody ze swoimi wybranymi zawodami.
Pani instruktor w zawodzie kucharz przygotowała dla swoich podopiecznych od razu ciekawe i mobilizujące ćwiczenia. Uczestnicy chętnie przystąpili do swoich zadań i przygotowali kotlet schabowy z jajkiem sadzonym i frytkami, zapiekankę z pieczarkami i serem, makaron z warzywami i kurczakiem. Było kreatywnie, smacznie i kolorowo. A na deser lemoniadę arbuzową oraz domowe lody karmelowe. Było kreatywnie, smacznie i kolorowo. Natomiast uczestnicy w zawodzie monter zabudowy przygotowują małą niespodziankę dla swoich kolegów kucharzy i po zakończonej pracy na pewno będą chcieli się tym pochwalić.
AUTOR ARTYKUŁU: Mariusz Szymczakowski – kierownik warsztatów szkoleniowych
AUTOR ZDJĘĆ: Agnieszka Krupa – instruktor ds. szkolenia zawodowego