• Kontrast strony

Usystematyzowali wyobrażenia o specyfice pracy kucharza, pizzermana czy kelnera...  Uczestnicy z płockiej jednostki  7-11HP mieli okazję nie tylko przyjrzeć się pracy w gastronomii,  ale również spróbować przygotowanych przez kucharzy potraw...

- Świadomość zawodowa naszych podopiecznych jest niezwykle ważna. Nauka zawodu daje im lepsze perspektywy na rynku pracy,  a poznawanie zawodów „od kuchni”, to niezwykle cenne doświadczenie. Spotkanie było również jedną z form zacieśniania więzi pomiędzy uczestnikami hufca – opowiadali wychowawcy.

Młodzi ludzie w sposób praktyczny  zapoznali się - nie tylko  - z elementami wyposażenia zakładu  gastronomicznego, jego rolą i funkcjonalnością, różnymi metodami obróbki kulinarnej, ale także mogli zająć się ...  degustacją dań.

- Bo to w naszych rękach jest nasza przyszłość, a – bez wątpienia -   w wybranych przez nas zawodach rozwiniemy swoje umiejętności... – deklarowali uczestnicy z 7-11 HP.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.