• Kontrast strony

W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery w radomskiej jednostce OHP odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem młodzieży ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. M. Grzegorzewskiej w Radomiu. Uczestnicy warsztatów wraz z uczniami z ośrodka, wspólnie przygotowywali najbardziej popularne włoskie danie – pizzę.

Celem warsztatów była przede wszystkim integracja między uczestnikami a wychowankami ośrodka oraz wzmocnienie praktycznego charakteru kształcenia i kompetencji zawodowych. Wspólna praca miała na celu również przygotowanie wychowanków do życia zawodowego , aby mogli w pełni zintegrować się ze środowiskiem i by było łatwiej po zakończeniu kształcenia wchodząc na rynek pracy.

Podczas spotkania nie zabrakło także chwili na rozmowy, zadawanie pytań i obustronne wymiany poglądów na temat osobistych talentów i zdolności. Młodzież chętnie opowiadała o swoich zainteresowaniach oraz planach na przyszłość.

Wspólna degustacja pizzy przygotowanej przez młodych ludzi zakończyła miło spędzony przez nich czas wspólnego działania.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.