• Kontrast strony

Rozwijali swoje pasje, zainteresowania i zdolności cukiernicze... Podopieczni płockiej jednostki 7-11 HP 4 kwietnia wzięli udział w konkursie cukierniczym pn. „Cukiernicze potyczki”.

Jury oceniało „prace konkursowe” biorąc pod uwagę  kreatywność i wyobraźnię twórczą, umiejętność doboru składników, różnorodność stosowanych technik dekoratorskich, estetykę wykonania oraz oczywiście walory  smakowych.

- Przygotowywanie deserów  jest dla  uczestników przyjemnością, pochłaniającą ich  bez  reszty.  Zapał i zaangażowanie z jakim  wykonywali  poszczególne wypieki  pozwala  wysnuć  przypuszczenie, że  to co robią jest ich pasją oraz spełniają się w zawodzie, który sobie wybrali – argumentowała kadra wychowawcza.

Zdaniem uczestników niezbędnym elementem gwarantującym uzyskanie  doskonałego produktu  końcowego jest wykorzystywanie produktów  wysokiej jakości. Młodzi  ludzie podkreślali, że równie ważne  jest również to, aby  skrupulatnie  korzystać  z przepisu i nie  modyfikować go dowolnie, ponieważ  zachowanie złych proporcji może skutkować tym,  że wypiek  się nie uda...

A efekty? Sami zobaczcie...

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.