• Kontrast strony

30 marca w Zespole Szkól Przemysłu Spożywczego w Krakowie odbył się uroczysty finał konkursu gastronomicznego „Wielkanoc po krakowsku”.

Wśród zaproszonych gości obecni: byli Małopolska Kurator Oświaty – Barbara Nowak, Pełnomocnik Prezydenta Miasta Krakowa ds. Polityki Senioralnej ­– Anna Okońska-Walkowicz, prorektor ds. kształcenie Uniwersytetu Rolniczego – dr hab. inż. Andrzej Bogdał, Dyrektor Wydziału Edukacji Urzędu Miasta Krakowa – Anna Domańska, przedstawiciele Zakonu Franciszkanów, pracodawców, Cechu Rzemiosł oraz OHP.  Konkurs został przeprowadzony w zawodach kucharz, kelner, cukiernik, piekarz. Młodzi ludzie przygotowali świąteczne wielkanocne potrawy, ciasta, pieczywa jak również prezentowali świąteczną dekorację stołów. Zmagania w tych wszystkich kategoriach oceniało profesjonalne jury.  

Uczestnicy krakowskiej jednostki (os. Szkolne) osiągnęli sukcesy w tym konkursie:

I miejsce w kategorii piekarz – Kacper Grochownia

II miejsce w kategorii kelner – Natalia Zasadni

Konkurs nie tylko sprawdzał praktyczne umiejętności uczestników, ale także wprowadził wszystkich w wiosenny, świąteczny klimat.

 

Fot. 1 Uroczyste otwarcie finału konkursu przez Małopolską Kurator Oświaty Barbarę Nowak

Fot. 2

Fot. 2 Kacper Grochownia odbiera nagrodę od Małopolskiej Kurator Oświaty Barbary Nowak

Fot. 3

Fot. 3 Natalia Zasadni przy swoim konkursowym nakryciu

 

 Tekst i zdjęcia – Agnieszka Jędrzejek

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.