• Kontrast strony

7 listopada w Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Radzyniu Podlaskim zorganizowano dzień dyni. Młodzież poznała wielką różnorodność dyń i wzbogaciła wiedzę na ich temat. Uczestnicy dowiedzieli się, że dynia jest zdrowym warzywem i można z niej przygotować wiele dań (tj. pieczywo, zupę, dżem, ciasto, babeczki, przetwory i soki).

Następnie młodzież oglądała dynie, które zostały przywiezione do internatu przez niektórych wychowanków, a także opracowała wspólnie przepis ulubionej potrawy. Następnie pod okiem instruktora praktycznej nauki zawodu klasa gastronomiczna przygotowała zupę z dyni, którą mogli degustować wszyscy mieszkańcy internatu.

Katarzyna Borysiewicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.