flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Warsztaty kulinarne w Zespole Szkół Drzewnych i Ochrony Środowiska w Radomsku


Praktyczna nauka zawodu to jeden z filarów wsparcia młodzieży w Hufcu Pracy 5-8  Radomsko. 12 maja br. uczestnicy jednostki wzięli udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w Zespole Szkół Drzewnych i Ochrony Środowiska w Radomsku. Spotkanie stanowiło doskonałą okazję do rozwijania umiejętności zawodowych i zdobywania doświadczenia w pracy zespołowej.

Pod czujnym okiem nauczyciela przedmiotów zawodowych młodzież przygotowywała gulasz drobiowy z cukinią oraz deser jogurtowo-truskawkowy. Zajęcia miały na celu nie tylko naukę nowych przepisów, ale również rozwijanie kompetencji organizacyjnych, precyzji oraz współpracy w grupie – kluczowych w branży gastronomicznej.

Warsztaty zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw, co pozwoliło uczestnikom cieszyć się efektami swojej pracy i wymienić doświadczenia. Tego rodzaju działania są cennym elementem edukacji zawodowej, ponieważ łączą teorię z praktyką i wspierają młodzież w świadomym kształtowaniu swojej ścieżki kariery.

496246522 1126869882811556 1696276477108477413 n496303126 1126869649478246 7499682924067463536 n496479370 1126869692811575 836687093664308240 n496715798 1126869726144905 3144036868683245533 n496813502 1126870126144865 3841755589155133296 n497768297 1126870156144862 7004673155539076631 n

Tekst i zdjęcia: Kadra HP 5-8 Radomsko

Redakcja: Marta Jarczewska, ŁWK OHP

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.