• Kontrast strony

Jakie cechy powinien mieć profesjonalny kelner? W jaki atrakcyjny sposób można zaserwować drinka? Młodzież z Gołdapi zna już odpowiedź!

W Młodzieżowym Centrum Kariery OHP w Gołdapi odbył się kurs „Kelner/barman” prowadzony przez profesjonalnego trenera z firmy Licencjonowani Barmani. Podczas zajęć teoretycznych uczestnicy gołdapskiego OHP poznali m.in. specyfikę oraz etykę pracy kelnera/barmana, zasady pierwszego kontaktu z gościem restauracji oraz zasady profesjonalnego nakrywania stołu. Największym zainteresowaniem cieszyła się część praktyczna, podczas której młodzież nabyła umiejętności profesjonalnego serwowania oraz zasad odpowiedniego przygotowywania koktajli i drinków. Młodzi ludzie w trakcie trzydniowego szkolenia poznali zasady komponowania klasycznych drinków, takich jak: Mojito, Margarita, Pinacolada, a także wcielili się w rolę barmana i samodzielnie przygotowali drinki według własnych, autorskich receptur. Młodzież pod czujnym okiem trenera doskonaliła również triki barmańskie, które są nieodłączną częścią efektownego serwowania drinków.

Uczestnictwo w szkoleniu było świetną okazją do zdobycia nowych umiejętności, które zwiększą ich atrakcyjność podczas szukania zatrudnienia w branży gastronomicznej oraz hotelarskiej.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.