• Kontrast strony

Uczestnicy Ośrodka – członkowie koła kulinarnego, po raz pierwszy w tym roku szkolnym zainaugurowali działalność sekcji. Zajęcia prowadzone będą dwa razy w miesiącu przez p. Martę Hakało i p. Ewę Wołkowycką.

W planie pracy koła uwzględniona została tematyka zgodna z potrzebami i zainteresowaniami uczestników m.in. będą wykonywać sałatki, gofry, rogaliki, poznają zasady zdrowego żywienia oraz savoir-vivre przy stole. Na pierwszym spotkaniu młodzież wykonała faworki i ciasta. Niezbędne wskazówki przekazała pani Ania Choroszucha – pracownik kuchni w Ośrodku. Uczestnicy przygotowali samodzielnie słodkości, których degustacja odbyła się na zakończenie słodkich zajęć.

osiwwasilkow_babkazwypiekamizajeciakolakulinarnego_04102019_1
osiwwasilkow_babkazwypiekamizajeciakolakulinarnego_04102019_2
osiwwasilkow_babkazwypiekamizajeciakolakulinarnego_04102019_3
osiwwasilkow_babkazwypiekamizajeciakolakulinarnego_04102019_4
osiwwasilkow_babkazwypiekamizajeciakolakulinarnego_04102019_5
osiwwasilkow_babkazwypiekamizajeciakolakulinarnego_04102019_6

Autor, Foto: Ewa Wołkowycka – wychowawca, Marta Hakało – pedagog/kierownik Internatu

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.