• Kontrast strony

Wiosna już w pełni. Widać ją nie tylko za oknem, ale również w naszych ogródkach. Z tego powodu, w tym miesiącu, kadra Hufca Pracy postanowiła zachęcić uczestników do przyrządzenia pysznych potraw, w których zostaną wykorzystane świeże nowalijki oraz owoce w pełni swojego wiosennego smaku. Dnia 22 maja 2020 roku konkurs został rozstrzygnięty.

Zadaniem było przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku oraz wykonanie fotografii gotowego dania. Uczestnicy Hufca chętnie się zaangażowali i przesłali wiele kreatywnych prac. Najciekawsze z nich nagrodziliśmy. Miejsce pierwsze otrzymała Izabela Przestrzelska z klasy III BSI SWEiRP, drugie miejsce jury przyznało Oliwii Chludzińskiej z klasy IA BSI SWEiRP, zaś trzecie zajęła Nikola Tokarczyk ucząca się w klasie II BSI ZDZ.

Celem konkursu było promowanie produktów lokalnych i sezonowych, promocja zdrowego stylu życia oraz rozwijanie postaw proekologicznych.

hplomza wiosennesmaki 22052020 2 hplomza wiosennesmaki 22052020 3

Autor tekstu: Sylwia Nerkowska – wychowawca Hufca Pracy w Łomży
Zdjęcia: Izabela Przestrzelska, Nikola Tokarczyk, Oliwia Chludzińska – uczestniczki Hufca Pracy w Łomży

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.